Mousse dezert s velvet effect
200g mascarpone
450g šlehačky 35% - část můžeme nahradit např. tvarohem, zakysankou, jogurtem...
lžička vanilkové pasty
5 PL cukru
5 plátků želatiny
ovoce čerstvé nebo mražené, drobné kousky
Plátky želatiny dáme do trochy studené vody, jen aby byly namočené, asi na 5-10 minut. Mascarpone, šlehačku, cukr a vanilkovou pastu prošleháme, ne do tuha, musí být řidší. Namočenou želatinu zahřejeme, dokud se nerozpustí, nesmí se vařit. Potom přimícháme 2 lžíce smetanové hmoty, promícháme a vlijeme do zbytku, pořádně promícháme a nalijeme do formy. Poklademe ovocem a přiklopíme plátkem piškotu, nebo cukrářskými piškoty. Dáme na 4 hodiny do mrazáku a potom sloupneme silikonovou formu. Nastříkáme čokoládou nebo polejeme zrdcadlovou polevou.
Komentáře
Přehled komentářů
Dobrý den Jitko, sla by udelat i cokoladova varianta? jak by se recept musel upravit? predem moc dekuji
coko varianta
(Eva, 22. 6. 2021 21:08)