Makronky s rozvarem - italská metoda
150g mletých mandlí
150g moučk. cukru
57g bílků
vše smícháme na hustou hmotu
- svaříme 150g krystalového cukru a 38g vody na cukrový rozvar, při 118 st.C stáhneme
- dalších 57g bílků šleháme asi 2 minuty, pak přilijeme cukrový rozvar a šleháme asi 6 minut, dokud bílková hmota nezchladne
- potom ušlehané zchladlé bílky ve 3 fázích přimícháme do mandlové hmoty a přidáme barvivo
-mícháme, dokud celková hmota nemá konzistenci lávy
pomocí cukrářského sáčku stříkáme na pečící papír na plechu kolečka asi o velikosti 4 cm, potom s plechem několikrát bouchneme o stůl, abychom se zbavili všech bublinek, pečeme na horkovzduch na 130 st.C asi 14-15 minut. Každá trouba peče jinak, teplotu a délku pečení je třeba vychytat. Upečená makronka nesmí klouzat, pokud s ní zahýbeme.